Tässä on lista mun suosikkileluista. Annan niille myös arvosanat asteikolla 4-10 (sellaista ihmiset kuulemma käyttää joskus).

Pallo

901765.jpg

Pallo on ollut mulla ihan pikkupojasta asti. Niin kauan kun olen tässä kodissa asunut. Pallo on oikeesti kissojen pallo, eli aika pieni, mutta se ei haittaa mittään. On myös huitsin kestävä, normaalit tennispallot menee rikki jopa kolmessa sekunnissa. Arvosana 10+.

Quula

901768.jpg

Kaikki pyöreä viehättää, niin myös tämä tennispalloa isompi ja painavampi Quula. Parhaat Quula-leikit on Quulan piilotus (esim. peiton alle) ja pukkaaminen. Arvosana 9-.

Pupu

901755.jpg

Pupu on mun rakas ystäväni jo pitkän ajan takaa. Valitettavasto Pupu on kärsinyt leikeissämme pieniä vahinkoja. Arvosana: 10.

Bilbo

901749.jpg

Bilbo on mun agilitylelu. Ennen se vinkui, mutta nyt se on rikki. Agilityharkoissa kaikki sanoi sen ulkonäköä vähän kyseenalaiseksi, mutta kiva se on. Arvosana 8 (ehjänä 9½).

Dogi

901754.jpg

Dogikin on ollut mulla jo aika kauan. Se on hirmu mukava kaveri; sitä voi piilotella, repiä ja mälvätä. Sillä on aika kova ääni, joten joskus äiti nostaa sen pois kesken leikin. Tykkään mennä sitä vingutteleen ihan äitin korvan juureen. Arvosana 9½.

Pörrö

901758.jpg

Pörrö on ihan MIELETTÖMÄN iso ja karvaanen! Aivan mahtavan miehekäs vinkulelu, äänikin on möree kun karhulla! Lentää kun pallo ja tän kans voi melkein painiakin! Arvosana 10.

Rapu

901778.jpg

Rapu on kans ollu mulla jo aika kauan. Siinä on sisällä sellainen ihan siedettävä vinkutyyny, ja kooltaan Rapu on just passeli parsonin suuhun. Rapukin on kärsinyt aika paljon vahinkoja leikeissä. Jonkin verran äiti on sitä korjaillut, mutta yhtä jalkaa se ei voinut ommella takasin koska mä piilotin sen. Arvosana 9½.

Leppis

901757.jpg

Leppis on samaa sarjaa kun Rapu, mutta paljon uudempi. Se on ollut hyvä Ravun korvike sillon kun Rapu on ollut lääkärillä. Hyvin suuhun sopiva myös. Arvosana 9.

Lelu

901764.jpg

Tän lelun nimi tosiaan on Lelu... Näyttää maailman tylsimmältä lelulta, mutta aina välillä intoudun tälläkin leikkimään. Pikkupoikana tää oli ihan ykkönen kun ikeniä kutitti. Arvosana 8-.

Touhupallo

901781.jpg

Tän mä sain meidän naapurin Rasmukselta kun se oli jo vähän kyllästynyt tähän. Tän sisältä tulee herkkuja kun osaa oikein pyöritellä. Ennen tämä myös vinkui, mutta ilmeisesti hajosi kun tungin hampaani läpi parista kohtaa. Arvosana 7, ehjänä ja täytettynä 10-.

Rispii

901772.jpg

Rispii on uimalelujen ykkönen! Tätä vois noutaa vaikka kuinka kauan! Rispii on myös "saanut vähän osumaa", koska sitä on hirmu hauska raapia. Olen myös syönyt siitä sisustaa... Arvosana 10.

Karlitoi

901751.jpg

Tän kanssa voi leikkiä olevansa savannilla asuva hirmuinen leijona, joka raahaa saalistaan. Nimittäin jos ottaa kiinni tosta pallosta, toi koko loppuosa raahautuu jalkojen välissä mukana... Ens kesänä tästä tulee varmaan uimalelu. Arvosana 8-.

Fudis

901753.jpg

Yksi tuoreimmista tulokkaista. Ihan kiva. Kivempi olis vielä jos joku heittelisi sitä. Se sinkoilee nimittäin ihan mihin sattuu :) Arvosana 9-.

Panu Lopeta

901752.jpg

Tän lelun nimi on ilmeisesti Panu Lopeta. Ainakin sitä äiti aina hokee kun vingutan tätä. On meinaan retee ääni mikä tästä lähtee! Muuten ei innosta suuremmin. Arvosana 8½.

Siili ja Pikkusiili

901773.jpg

901763.jpg

Ei mitään erikoisia. Sopivat huonosti suuhun. Arvosana 7.

Köysilelu

901762.jpg

Kovassa käytössä, esim. reenileluna ollut mahtava kapistus! Palloista on pääasiassa vaan kuoret jäljellä ja pikkasen sisustoja, mutta ihan hyvin tätä voi kiskoo vieläkin. Arvosana 9.

Pottu

901761.jpg

Pottukin on ollut reenileluna. Se on ihan kiva ja heitettäessä sinkoilee ympäriinsä. Sen kans mennään myös piilosta joskus. Sais vinkua niin olis parempi. Arvosana 8½.

Råtta

901750.jpg

Råttia on itse asiassa kaksi. Ne on aika uusia tuttavuuksia, mutta hyvin ovat päässeet leikkeihin mukaan. Ne on vähän saman tuntuisia kun Pupu, mutta sit lisäks niillä on kivat hännät mistä niitä voi riepottaa. Hyvän kokosia, niiden kanssa mahtuu suuhun jotain muutakin. Arvosana 9½.

Rengas

901774.jpg

Rikki, mutta ihan kiva. Arvosana 8.

Narupallo

901777.jpg

Ollut myös joskus agileluna. Ei kovin häävi. Naru on kivempi kun pallo. Arvosana 7+.

Jotkut saattoivat ehkä huomata, ettei mun leluihin kuulu yhtään oikeata tennispalloa. No, kyllä mulla on sellasiakin ollut, mutta ne ei yleensä kestä ekaan luokkakuvaan asti. Niin eikä noi anna mulle niitä kovin usein kun meen kuulemma sekasin niistä. Onks se sekasin menoo jos rakastaa palloilla leikkimistä niin paljon, ettei malta nukkua? Tai että heittelee sitä laiturilta ja hakee uiden 9 tuntia putkeen (vaikka se oli jo rikkikin)...? Pitää nauttia niistä niin kauan kun sitä iloo on tarjolla :)